De ce avem nevoie de scoarta si mulch de pin?

Este posibil sa fi auzit de mulci coaja sau scoarta decorativa, daca sunteti un gradinar pasionat, dar s-ar putea sa nu stiti exact de ce ar trebui sa o folositi in gradina dumneavoastra.

Scoarta si mulch-ul de pin pot fi folosite pentru decorarea sau amenajarea teritoriului, dar au si alte beneficii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand o utilizati.

Beneficiile scoartei de pin

   Ingrasamant natural.Scoarta cat si mulch-ul contin substante nutritive organice, care sunt importante pentru pastrarea fertilitatii solului. Aceastadaca este raspandita pe suprafata solului, substan?ele nutritive vor putea alimenta pamantul si va oferii un stimulent suplimentar pentru sanatatea plantelor dumneavoastra.

   Previne cresterea buruienilor.Unul dintre cele mai importante beneficii ale scoartei de pin este faptul capoatepreveni cresterea buruienilor si raspandirea  acestora în gradina dumneavoastra. Aceastaimpiedica patrunderea luminii la nivelul solului, iar buruienile neavand suficient oxigen vor inceta sa creasca. In locurile unde veti utiliza scoarta puteti sa va luati la revedere de la plivitul frecvent.

   Umiditatea de retentie.Un alt mare lucru despre scoartasi mulch-ul ornamental de pin este faptul ca tine umiditatea blocata în sol, ceea ce este un avantaj imens in vreme uscata. Aceasta detine umiditatea si o elibereaza incet in sol dupa cum este necesar. Ea nu afecteaza negativ drenajul,  astfel incat nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la gradinile mlastinose.

   Izoleaza plantele.Atunci cand punemun substrat de scoarta sau mulch, ca un strat superior pe sol, in jurul valorii unei plante sau arbore, de asemenea, trebuie sa adaugam un strat suplimentar de protectie impotriva frigului. Scoarta ajuta la izolarea radacinilor plantelor si le protejeaza in conditii de inghet, si poate reduce chiar sansele de a pierde cu totul plantelein timpul iernilor deosebit de reci.

   Imbunatateste aspectul fizic.Nu in ultimul rand, scoarta de pin si scoarta mulch de pin este un plus frumos decorativ in covoarele de flori sau zonele generale de amenajare a teritoriului, care pot da un efect estetic deosebit gradinii tale. E perfecta, daca doriti sa-i dati un aspect mai natural, contemporan gradinii dumneavoastra, iar cu toate beneficiile enumerate mai sus nu veti avea nimic de pierdut.

Pentru mai multe detalii despre scoarta de pin sau sa cereti unele sfaturi specialistilor nostrii, compania Servicii Bistritene va sta la dispozitie atat telefonic cat si prin e-mail. Puteti comanda, de asemenea, on-line scoartasi mulch de pin de pe acest site.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *