Cum se utilizeaza scoarta de pin si mulciul de pin?

Scoarta de pin maruntita reprezinta un strat protector pentru pamantul din gradina si ofera multe avantaje. Daca este utilizata corespunzator, ingrasamantul natural usureaza munca din gradina si scade consumul de apa, destinata udarii plantelor.

Pentru a da gradinii un aspect mult mai estetic, mai placut vederii putem utiliza un invelis din scoarta de pin amestecat cu mulch de pin. Acest invelis sau covor din scoarta de pin se realizeaza diferit in functie de locul unde se utilizeaza. Grosimea stratului de scoarta decorativa de pin recomandata pentru a realiza un covor uniform si pentru a nu mucegaii repede este de 5 – 7 cm.

Scoarta ornamentala de pin se poate pune direct pe pamant sau pe folie de agrotextil. Inainte de asezarea scoartei de pin sau a foliei trebuie sa afanam bine pamantul, trebuie sa il sapam pentru a-l face cat mai permeabil, iar buruiana deja crescuta trebuie smulsa, astfel ne vom lovi de ea mai tarziu. Pentru ca plantele sa nu sufere de lipsa substantelor minerale este bine sa le oferim ingrasaminte.

Pentru a obtine un efect maxim intr-un rondou de flori trebuie sa imprastiem scoarta si mulch-ul de pin sub si in jurul plantelor, atat a celor perene cat si a celor anuale. Stratul format din bucati de scoarta si mulch de pin evidentiaza varietatea de culori ale plantelor prin tonalitatea sa inchisa stabilind un contrast placut vederii. Stratul de scoarta de pin va avea o grosime de 3-5 cm. Pe terenurile unde trebuie sa rasara lastari, stratul de scoarta si mulch de pin care va fi asezat, va fi mult mai subtire pentru a lasa lastrarii sa iasa la suprafata. In jurul radacinii plantelor trebuie avut grija sa nu asezam cantitati uriase de scoarta de pin pentru a nu sufoca plantele.

In cazul plantelor care dezvolta bulbi si ale caror frunze, inca nu s-au dezvoltat sau care dupa inflorire s-au uscat este recomandat folosirea unui covor din scoarta si mulch din culori diferite, deoarece toamna ne va fi mult mai usor la recunoasterea locurilor unde au ramans bulbii in pamant.

Scoarta si mulch-ul de pin se mai pot utiliza si la amenajarea cararilor din gradina conferind un aspect placut si prietenos acestui spatiu. Grosimea acestul strat de  scoarta de pin si mulch de pin pentru realizarea cararilor trebuie sa fie de 6-10 cm. Cu o foarte buna capacitate de absorbtie a apei, bucatile de scoarta de pin sunt usor de aplicat si fac plimbarile prin gradina dumneavoastra deosebit de placute.

Compania Servicii Bistritene ofera spre vanzare, scoarta decorativa de pin si scoarta maruntita de pin 100% naturala si ecologica, in procedeul de fabricatie nefiind folosite substante chimice, ambalata la saci de 60 l.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *