Fertilizarea de toamnă

Fertilizarea de toamnă a trandafirilor

 

La prima vedere, trandafirii pot părea foarte pretențioși în privința fertilizării, dar trebuie să ții cont numai de câteva aspecte: îngrășământ, sol și umiditate.

Fiind o perioadă de vulnerabilitate pentru trandafiri, toamna, procesul de fertilizare poate cauza atât predispunerea trandafirilor la boli cât și distrugere acestora. Pentru această problemă, Spații Verzi a creat solul fertil pentru trandafiri.

Solul fertil pentru trandafiri este afânat, aerat și bine mărunțit astfel fiind exclusă posibilitatea de a exercita presiuni pe rădăcini. Datorită amestecului nutritiv din mraniță (compost din gunoi de grajd), turbă și scoarță a solului fertil, trandafirii primesc nutrienții necesari în cantități mici și pe termen lung.

Pe lângă aceste caracteristici, solul fertil pentru trandafiri are capacitatea de a menține umiditatea necesară trandafirilor. Astfel, atât consumul de apă cât și timpul necesar udării trandafirilor  scad.

De asemena, trandafirilor le poate fi administrată câte o doză de mraniță naturală, neîncorporată în solul fertil. Fiind un îngrășământ universal organic produs din compostul din gunoi de grajd cu adaos de turbă, mranița, menține fertilitatea solului, reduce eroziunea solului și permite reducerea dozelor de azot mineral.

Așadar, atât solul fertil pentru trandafiri cât și mranița sunt o soluție pentru o fertilizare sigură de toamnă. Tot ce trebuie să faceți este să împrăștiați mraniță pe sol și să creați mușuroaie din sol fertil în jurul tulpinilor trandafirilor pentru a le asigura o fertilizare corectă și pentru a-i feri de îngheț.

Mranița și solul fertil pentru trandafiri sunt dozate și ambalate în saci de 40 l și le puteți găsi pe magazinul nostru online.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *