Fertilizarea în perioada vegetativă

Fertilizarea de primăvară a trandafirilor

 

Ca majoritatea plantelor, trandafirii au nevoie de substanțe nutritive primăvara, când cresc și consumă energie. Însă, după o pauză vegetativă atăt de lungă, trandafirii sunt vulnerabili, iar îngrășămintele chimice pot înrăutăți situația acestora.

Spații Verzi a creat solul fertil de trandafiri și peleții din gunoi de pui pentru a ajuta grădinarii să depășească această perioadă critică, pe care le pot găsii pe magazinul nostru online.

Solul fertil pentru trandafiri este un amestec organic nutritiv care conține toate micro și macro elementele necesare fertilizării trandafirilor, pe care le distribuie treptat, în timp. Astfel, solul fertil reduce riscul de a îmbolnăvi trandafirii care pot fi distruși de cantitățile mari de săruri din fertilizatorii chimici.

Peleții din gunoi de pui sunt compuși din gunoi de pui uscat și dolomită, care au rolul de a fertiliza plantele cu un caracter gingaș, ca trandafirii. Peleții din gunoi de pui echilibrează pH-ul solului, menține umiditatea și fertilizează, toate acestea realizându-se în mod organic.

Solul fertil pentru trandafiri și peleții de pui pot fi folosite atât împreună cât și separat. Solul fertil poate fi încorporat în cel din grădină, iar peleții pot fi împrăștiați pe sol, în jurul plantei sau transformați într-o infuzie și udați din abundență după administrare.

În perioada vegetativă, fertilizarea se poate realiza și prin amestecarea solului fertil cu o cantitate mică de peleți din gunoi de pui pe care le puteți distribui pe sol. Acest proces necesită atenția dumneavoastră deoarece amestecul nu trebuie să ajungă la rădăcinile plantei, ci pe stratul superficial, la maxim 5 cm adâncime de la suprafață. La final, udați din abundență zona fertilizată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *