Sisteme de irigatii pentru gradina

In ultimii ani, in contextul unei vieti din ce in ce mai aglomerate si a unui timp de repaus tot mai restrans, pentru cei foarte ocupati dar care detin curti  frumos amenajate, avand suprafete gazonate si plante ornamentale deosebite, se impune, in mod riguros si tot mai frecvent instalarea sistemelor de irigatie a spatiilor verzi si a gradinilor din zone rezidentiale.Astfel, intretinerea gradinilor devine din ce in ce mai facila, iar timpul nostru va fi economisit datorita instalarii unor sisteme de irigatie automate care oferta plantelor din gradina necesarul de apa pentru o dezvoltare armonioasa.
In mod sigur, multi dintre noi, cei care avem gradini ce se impun a fi intretinute, ne-am pus intrebari precum:
– De ce sa instalam un sistem de irigatie?
– Cum sunt  sistemele  de irigatie; exista mai multe tipuri de astfel de sisteme?
– Este important sistemul de irigatie doar pentru noi sau si pentru plante?

Sistemul de irigatie nu este doar unul singular ci exista mai multe tipuri de astfel de sisteme: sisteme de irigatie de suprafata, sisteme de irigatie ingropate, sisteme de irigatie prin picurare, sisteme de irigatie prin aspersie. De asemenea ele pot fi automatizate, pornirea si oprirea lor, cantitatea de apa utilizata, durata de functionare putand fi stabilite printr-un programator electronic.
Sistemele automate de irigare a gradinii, dotate cu senzori ce detecteaza umiditatea din atmosfera, functioneaza inteligent: atunci cand afara ploua, ele sesizeaza acest lucru iar sistemul nu declanseaza dispersia apei.
Tipul sistemului de irigatie se adapteaza cerintelor impuse de intretinerea unei gradini, dar si posibilitatilor financiare ale fiecaruia. Se recomanda instalarea unui sistem de irigatie inainte de plantarea plantelor in gradina, daca este posibil. Daca spatiul este amenajat de ceva vreme, aceste sisteme de irigare pot fi montate insa ulterior.
Sistemul de irigatie prin picurare asigura, prin reteaua de picuratoare asezate la baza fiecarei plante, distributia apei direct la radacina acesteia. Astfel, se poate realiza chiar si o economie in ceea ce priveste cantitatea de apa consumata.
Sistemul de irigatie ingropat este prevazut cu aspersoare automate ingropate in sol; de obicei acestea sunt utile mai ales pe suprafetele gazonate, deoarece nu ne vor incomoda de cate ori pasim pe gazon sau daca dorim sa executam lucrari de intretinere a acestuia precum tuns, fertilizat, greblat.
Este foarte important ca plantele din gradina noastra sa primeasca suficienta apa pentru a se dezvolta cat mai frumos. Intr-un sistem de irigatie se pot introduce si ingrasaminte solubile in apa, ce pot fi astfel distribuite in mod uniform tuturor plantelor, sau intr-un mod selectiv, corelat cu necesitatile fiecareia din acestea.
Astfel, toate aceste aspecte ne ajuta sa raspundem la intrebarile puse mai sus. Este important sa instalam un sistem de irigatie deoarece asigura plantelor din gradina noastra apa necesara, in cantitate suficienta si la timp, iar pentru noi, instalarea unui sistem de irigatie este importanta deoarece ne ajuta sa economisim timp si energie fizica.
Compania Servicii Bistritene realizeaza astfel de sisteme de irigatie, in mod profesionist si personalizate, in functie de necesitatile de intretinere ale fiecarei gradini la preturi avantajoase si competitive.
Trebuie doar sa ne contactati; apelati cu incredere la serviciile noastre si astfel, gradina dumneavoastra va deveni deosebita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *