Fertilizatori organici pentru arbuști fructiferi

Utilizarea fertilizatorilor organici din peleţi din gunoi de pui pentru arbuşti fructiferi

 

Peleţii din gunoi de pui reprezintă fertilizatorul organic principal care valorifică eficienţa fertilizării pe toate tipurile de sol, în special al celor cu conţinut redus de humus. Conţinând dolomită, îngrășământul organic din gunoi de pui asigură o echilibrare a pH-ului solului, asigurând totodată şi umiditatea necesară arbuştilor fructiferi.

Dozele de azot şi fosfor  trebuie să se regăsească în cantităţi mici, însă sunt absolut necesare arbuştilor fructiferi care au nevoie de o asigurare nutritivă continuă.

Nutriţia acestora se poate asigura  în două moduri: aplicarea îngrășământului organic universal din peleți din  gunoi de pui, toamna, la sfârşitul recoltei pentru ca precipitaţiile de peste iarnă să asigure o dizolvare (într-o cantitate care să nu depășească 1t/ha) sau administrarea unor doze mici de 100-300g/mp de peleți din gunoi de pui (acestea pot fi dizolvate în apă pentru a vă uşura munca) care trebuie să favorizeze folosirea de către rădăcini în proporție cât mai mare, așadar aplicate pe sol, în jurul plantei și udate abundent.

În cazul unei culturi noi, cantitățile de fertilizant organic din peleți din gunoi de pui  recomandate sunt aceleași, însă se vor aplica toamna, înainte de rodirea noii plantații și se pot reaplica înainte de coacerea fructelor cu aproximativ 30 de zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *