Ronduri de flori si rabate

Orice gradina, fie ea cat mai perfect amenajata, daca este lipsita de un rond de flori, se aseamana unei paini lipsite de sare. Florile dau viata, culoare, spirit gradinilor noastre si ne ofera momente de relaxare in stresul cotidian.
La proiectarea rondurilor, pentru ca efectul decorativ sa fie maxim, cel mai important lucru este ca ele sa fie plasate in locuri cat mai evidente. Florile anuale se planteaza cel mai des in forme geometrice regulate (dreptunghi, cerc, patrat etc.), dar pot sa apara situatii in care suprafetele au forme neregulate, in cazul acesta vorbim de pete florale care se realizeaza la marginea unei peluze.
Rondurile pot fi alcatuite doar dintr-o singura specie anuala sau din mai multe specii. Cele omogene ( formate dintr-o sigura specie: Salvia, Begonia, Tagetes) de obicei au forma rotunda. Cele mixte sau multicolore sunt formate din mai multe specii combinate dupa culori si se realizeaza prin descompunerea formei geometrice mari de plantat in forme geometrice mai mici.
Unele flori anuale suporta tunsul, astfel ele se preteaza la formarea asa numitului “covor floral”. Covorul floral este o suprafata geometrica cu flori anuale sau perene, care sunt tunse repetat la 2-3 saptamani, pentru pastrarea formei si inaltimii acesteia. Speciile cele mai folosite sunt: ageratum, begonia, lobelia, iresine, coleus, gnafalium etc.
Mai nou se amenajeaza ronduri neregulate (pete multicolore), proiectate langa un zid, ce includ atat plante anuale cat si perene. Astfel incat speciile inalte sa ocupe spatiul de langa zid, iar cele scunde suprafetele periferice, asigurand o descrestere fina a inaltimii plantelor. Astfel de pete se pot realiza si in lipsa unui zid, cand putem admira rondul din toate unghiurile. In acest caz speciile cu crestere inalta se amplaseaza in mijlocul rondului, iar cele cu talia mai mica spre margini, in ordine descrescatoare.
Rabatul sau platbanda este o suprafata dreptunghiulara plantata cu una sau doua specii de flori. Rabatul se proiecteaza in fata cladirilor, dealungul unei alei intre doua drumuri.
Pentru mai multe informatii specialistii companiei noastre va stau la dispozitie.

Un comentariu

  1. Pingback:Ronduri De Flori Din Piatra

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *