Fertilizator organic pentru plante ornamentale

Utilizarea pelețiilor din gunoi de pui pentru plantele ornamentale

 

Compoziția dejecțiilor de păsări comprimate în peleții din gunoi de pui conține în cantități importante toate macro și microelementele principale necesare în nutriția plantelor, în forme organice ușor mineralizabile, precum și în forme minerale solubile în apă.

Prin administrarea corectă, fertilizatorul organic din peleți din gunoi de pui ajută la formarea primordiilor florale și este foarte eficient în cultivarea florilor ornamentale. Caracterul gingaș al plantelor ornamentale este corectat atât de aportul de magneziu care se regăsește în dejecțiile de pui cât și de dolomita care este introdusă în peleți.

De asemenea, solul în care plantele sunt cultivate trebuie să imite condițiile naturale și să țină cont de cerințele speciei plantate. Aceste condiții sunt: capacitatea solului de a reține apa în mod corespunzător, o consistență bună și o aerisire constantă.

Însă, raportul dintre peleții din gunoi de pui și dolomită formează un îngrășământ organic de sol cu 50% carbonat de calciu si magneziu care corectează solurile cu reactie acidă crescând pH-ul din zona acidă, periculoasă pentru plante, spre zona slab acidă și aprovizionează solul cu magneziu și calciu pe termen lung. Asftel, plantele ornamentale vor beneficia de o creștere rapidă și vor fi stimulate să înflorească mai devreme.

Pentru un rezultat garantat, cantitățile de peleți din gunoi de pui vor fi de 20-50g în raport cu mărimea ghiveciului și 100-150g/1m2. în cazul plantelor ornamentale organizate pe rânduri/straturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *