Foliile de polietilena sunt folii din material plastic, de diferite dimensiuni, texturi, culori si porozitati utilizate in cultura plantelor in camp, in sere si solarii, in vii si livezi, pentru mulcirea solului, acoperirea constructiilor horticole si protejarea temporara a culturilor legumicole si floricole, protejarea temporara a plantelor fata de tempereturile scazute.
Agrotextilul este un tip de folie de polietilena, o folie tesuta din fire de rafie in general colorata in negru si UV satabilizata. Agrotextilul este un mulci din material plastic de culoare neagra ce impiedica patrunderea luminii la buruieni si le forteaza alungirea, etiolarea si epuizarea.
Folia de interior anticondens se utilizeaza in sere si solarii pentru prevenirea condensului. Folia are caracteristici speciale de inhibare a producerii condensului fiind tratata cu o substanta tensioactiva. Se monteaza in interiorul serei sau solarului astfel incat intre folia anticondens si peretii acestuia  sa ramana un spatiu de izolare termica de 40-50 cm.
Folia microporoasa este o folie din polipropilena transparenta, formata din 3 straturi de filamente, intre care se pastreaza “perne” de aer care au rol termoizolant. Aceasta folie se foloseste la protejarea culturilor in camp si spatii protejate impotriva inghetului.
Folia de mulcire are rol de a acoperi solul sau substartul de cultura pentru a preveni imburuienarea acestuia. Poate fi de diferite culori: transparenta, alba, mov, neagra sau verde.
Foliile de polietilena pentru sere si solarii sunt folii folosite la acoperirea cadrului constructiilor horticole. Acestea pot avea proprietati fizice si chimice diferite ceea ce le confera o durabilitate diferita intre 2 si 48 de luni.
Foliile speciale, regranulate sunt foliile care iau nastere din resturile provenite de la fabricarea foliilor profesionale. Sunt utilizate in constuctii ca material izolant, la acoperirea silozurilor si ca material de ambalat. Pot fi de diferite culori: negru, alb transparent, gri, in functie de restul de folie din care provine.
Toate tipurile de folii sunt fabricate la diferite dimensiuni, densitati si culori si sunt comercializate in role de diferite marimi si greutati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *