Fertilizator organic pentru plantarea răsadurilor

Utilizarea pelețiilor de pui pentru plantarea răsadurilor

 

Pentru a crește o recoltă bună este necesar să se alimenteze în mod constant rezervele de nutrienți din sol.

Peleții din gunoi de pui reprezintă un îngrășământ organic care poate fi numit universal deoarece este potrivit pentru majoritatea speciilor de plante, poate fi fertilizat cu orice fel de sol. Din imensa varietate de îngrășăminte organice, gunoiul de pui granulat este considerat cel mai valoros, deoarece substanțele utile din fertilizatorul din gunoi de pui sunt combinate optim și nu dăunează plantelor și microflorei solului.

Unul dintre modurile de utilizare  a îngrășământului organic din gunoi de pui ar fi prepararea unei infuzii, care să se administreze în momentul plantării răsadurilor, administrându-se 0,5 și 1 litru pe bucată . O astfel de utilizare este foarte  utilă pentru  multe dintre răsaduri ca de exemplu: roșii, ardei, culturi verzi care cresc într-un teren închis.

De altfel, fertilizatorul din peleți din gunoi de pui se utilizează și prin așezarea a 4-5 peleți în jurul tulpinii plantei, la distanțe egale de aceasta.

Pentru a obține rezultatele dorite este absolut necesar să udați solul din abundență fertilizarea răsadurilor cu peleții din gunoi de pui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *