Ronduri de flori si rabate

Ronduri si rabate gradina

Orice gradina, fie ea cat mai perfect amenajata, daca este lipsita de un rond de flori, se aseamana unei paini lipsite de sare. Florile dau viata, culoare, spirit gradinilor noastre si ne ofera momente de relaxare in stresul cotidian.
La proiectarea rondurilor, pentru ca efectul decorativ sa fie maxim, cel mai important lucru este ca ele sa fie plasate in locuri cat mai evidente. Florile anuale se planteaza cel mai des in forme geometrice regulate (dreptunghi, cerc, patrat etc.), dar pot sa apara situatii in care suprafetele au forme neregulate, in cazul acesta vorbim de pete florale care se realizeaza la marginea unei peluze.
Rondurile pot fi alcatuite doar dintr-o singura specie anuala sau din mai multe specii. Cele omogene ( formate dintr-o sigura specie: Salvia, Begonia, Tagetes) de obicei au forma rotunda. Cele mixte sau multicolore sunt formate din mai multe specii combinate dupa culori si se realizeaza prin descompunerea formei geometrice mari de plantat in forme geometrice mai mici.
Unele flori anuale suporta tunsul, astfel ele se preteaza la formarea asa numitului “covor floral”. Covorul floral este o suprafata geometrica cu flori anuale sau perene, care sunt tunse repetat la 2-3 saptamani, pentru pastrarea formei si inaltimii acesteia. Speciile cele mai folosite sunt: ageratum, begonia, lobelia, iresine, coleus, gnafalium etc.
Mai nou se amenajeaza ronduri neregulate (pete multicolore), proiectate langa un zid, ce includ atat plante anuale cat si perene. Astfel incat speciile inalte sa ocupe spatiul de langa zid, iar cele scunde suprafetele periferice, asigurand o descrestere fina a inaltimii plantelor. Astfel de pete se pot realiza si in lipsa unui zid, cand putem admira rondul din toate unghiurile. In acest caz speciile cu crestere inalta se amplaseaza in mijlocul rondului, iar cele cu talia mai mica spre margini, in ordine descrescatoare.
Rabatul sau platbanda este o suprafata dreptunghiulara plantata cu una sau doua specii de flori. Rabatul se proiecteaza in fata cladirilor, dealungul unei alei intre doua drumuri.
Pentru mai multe informatii specialistii companiei noastre va stau la dispozitie.

Comentariile utilizatorilor

Comenteaza si tu despre ' Ronduri de flori si rabate '

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 2 + 5
 
 

© 2017 Ronduri de flori si rabate articol informativ cu referire la Amenajare Gradina Bistrita Cluj Napoca Intretinere spatii verzi .Optimizare Web

Cosul tau de cumparaturi

Aveti in cos 0 produse

Pret total 0 RON

TRIMITE SAU MODIFICA COMANDA

Produse recomandate

Catina Rosie - Tamarix Pentandra

Catina Rosie

Thuja occidentalis - Smaragd

Thuja

Imagini Magnolie Gradina

Magnolia

Foto Tisa

Tisa

Magazin Online de plante

magazin online de plante gradina

» Vanzare de plante si arbusti

» Vanzare de accesorii si ornamente de gradina

Intreaba un specialist gradina

Intrebari specialist Gradina